Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 december 2014 | 21:15

Daniél Espinosa ny kandidat till "Star Trek 3"

"Snabba Cash"-regissören bland fem heta namn på J.J. Abrams lista.
Med Roberto Orci ute ur leken står kommandobryggan ledig för en ny regissör. Enligt Deadline är svenske Daniél Espinosa en av filmmakarna som Paramount tittar på. Espinosa fick Hollywoods ögon på sig med USA-ettan "Safe House" häromåret, och har sedan dess spelat in thrillern "Child 44". Bland ett verklighetsbaserat drama om bombdåden i Boston och en John Grisham-thriller är "Star Trek 3" troligen det hetaste manuset som landat i hans inkorg. 

De andra regissörerna på kortlistan är:

- Morten Tyldum, Oscarshajpad med "The Imitation Game"
- Rupert Wyatt, senast aktuell med "Rise of the Planet of the Apes"
- Justin Lin, som gjorde de tre senaste "Fast & Furious"-filmerna
- Duncan Jones, mitt i efterarbetet på "Warcraft"

Alla regissörerna är dock upptagna med diverse projekt eller har andra filmer framför sig, så det återstår att se om de hinner ratta "Star Trek 3". Iallafall om Paramount ska hålla det utlovade premiäråret 2016, då Star Trek fyller 50 år. 

Duncan Jones har dock själv vänligt men bestämt plockat bort sig från listan över kandidater. "Mycket smickrande, men jag MÅSTE göra en egen grej härnäst", skriver han på Twitter.

Vem det än blir, väntar ett lika tufft som spännande jobb med att ta vidare den nya "Star Trek"-serien efter Abrams två framgångsrika filmer.
| 15 december 2014 21:15 |