Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

2 juni 2016 | 13:30

Daniel Craig flyttar över till TV - utan att spela Bond

När boken "Purity" snart blir TV-serie, ska Daniel Craig spela en huvudroll mycket olik rollen som Agent 007.
Daniel Craig, allas vår samtida James Bond-snubbe, ska nu ansluta sig till den allt växande skaran av film-stjärnor som vill spela i TV-serier.

Den nya TV-serien ska heta "Purity", uppkallad efter den bok den ska basera sig på av Jonathan Franzen från 2015. Det är tydligt att Daniel Craig själv tror stenhårt på projektet i och med att han också har gått in som exekutiv producent, enligt CinemaBlend.

Om TV-serien håller sig till boken, får vi en historia med mängder av unika karaktärer vars öden korsar varandra på oväntade sätt. Där finns allt ifrån idealister till mördare och utspelar sig i New Yorks storstad till mitt ute i ingenstans i Bolivia. Kul för alla Daniel Craig-fans är att hans roll som Andreas Wolf, som beskrivs som "mystisk" och "karismatisk", i så fall får relativt mycket skärmtid eftersom han är en av de större karaktärerna i boken.

Produktionen börjar först nästa år, så ännu får vi vänta ett tag på att se Daniel Craig styra iväg från Bond-stämpeln. Showtime har dock redan beställt 20 avsnitt och har alltså en stark tro på att "Purity" kan bli en hit med en sådan stor skådis i huvudrollen.

Blir du nyfiken på "Purity"? Har du kanske t.o.m läst boken?
| 2 juni 2016 13:30 |