Film

Skribent

MovieZine

5 februari 2023 | 18:00

Regissörens uppmaning: "Bojkotta filmen om Michael Jackson"

Dan Reed, som stod bakom den uppmärksammade dokumentären "Leaving Neverland", har ett och annat att säga om Jacksons kommande biopic.
En ny film om Michael Jacksons liv är på gång från Lionsgate. Regissören Antoine Fuqua ("The Equalizer", "Southpaw") ska berätta om The King of Pop med stöd från Jacksons dödsbo, och med stjärnans egna brorson Jaafar Jackson i huvudrollen.
 
Filmplanerna tas dock inte väl emot av Dan Reed, filmskaparen ni kanske minns för den kontroversiella "Leaving Neverland"? I HBO-dokumentären från 2019 intervjuade han Wade Robson och James Safechuck, två män som påstod sig ha blivit sexuellt utnyttjade av popstjärnan när de var barn.
 
"Ingen pratar om att "cancella" filmen som kommer att glorifiera mannen som våldtog barn", skriver Dan Reed idag i en Guardian-artikel.
 
Large b55a9c069667a8c324ce5a85d7919048 dan reed
Dan Reed med två av MJ:s påstådda offer. Bild ur dokumentären "Leaving Neverland".
 
Han är kritisk till att media tiger och menar att tystnaden låter Jackson fortfarande utöva sin makt:
 
"Den totala bristen på ilska efter tillkännagivandet av filmen visar oss hur Jackson fortfarande förför, även från andra sidan graven. Det verkar som att pressen, hans fans och den äldre målgruppen som växte upp och älskade Jackson är villiga att blunda för hans osunda relation med barn och bara digga musiken", fortsätter Reed. "Hur kan inget av detta vara oroande?"
 
Slutligen riktar han sig mot filmskaparna bakom filmen om Jackson: "Ni skickar ut ett budskap till miljontals som överlevt sexuella övergrepp som barn. Budskapet är att om en pedofil är rik och känd nog, kommer samhället att förlåta honom."
 
Large b55a9c069667a8c324ce5a85d7919048 fuqua
Antoine Fuqua regisserar musikbiografin "Michael".

Enligt en artikel i Deadline nyligen "kommer filmen inte att undvika kontroverserna i Jacksons liv eller pedofilanklagelserna som följde honom fram till hans död". Bakom filmen "Michael" står bland andra producenten Graham King ("Bohemian Rhapsody") och manusförfattaren John Logan ("The Aviator").
| 5 februari 2023 18:00 |