Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

20 mars 2014 | 18:01

"Damages"-skaparnas nya serie har hittat sin patriark

Och han är av det "rätta virket". Sam Shepard har skrivit på för att spela pappan i den kommande psykologiska Netflix-thrillern.

Detta rapporterar Deadline. Shepards rollfigur i det ännu odöpta psykologiska dramat är far till fyra emotionellt ärrade syskon, som spelas av Kyle Chandler ("Friday Night Lights"), Linda Cardellini ("Nollor och nördar"), Ben Mendelsohn ("The Dark Knight Rises") och Broadway-stjärnan Norbert Leo Butz. Hans maka görs av Sissy Spacek.

Den 13-delade serien som MovieZine skrivit om förr, handlar om hur familjehemligheter kommer upp till ytan när familjens svarta får, den äldste brodern (Mendelsohn) återvänder hem.

"Vi har alltid velat sätta vår egen prägel på en släktkrönika och undersöka universella familjeteman på ett sätt som aldrig setts förut i TV. Serien kommer vara en tajt thriller som utforskar de komplexa banden mellan föräldrar och barn, bröder och systrar samt det mått av rivalitet, svartsjuka och svek som finns i grunden av varje familj", sade upphovsmännen Todd A Kessler, Daniel Zelman och Glenn Kessler i ett pressmeddelande när projektet blev känt i oktober.

Inspelningarna börjar nu i mars och det första avsnittet ska regisseras av Johan Renck.

Sam Shepard sågs senast i Discoverys första egenproducerade dramaserie "Klondike".

| 20 mars 2014 18:01 |