Film

Skribent

MovieZine

25 januari 2024 | 19:35

Daisy Ridley hajpar upp en "skithäftig" ny Star Wars-film

Återvänder i rollen som Rey: "Förhoppningsvis är jag en bättre skådespelare nu".
Daisy Ridley är långt ifrån klar med "Star Wars". Stjärnan i de senaste tre filmerna, som splittrat fansen minst sagt, kommer tillbaka i sin roll i en fristående ny film.
 
Titeln sägs vara "Star Wars: New Jedi Order" och för regin svarar Sharmeen Obaid-Chinoy. En Oscarsvinnande dokumentärfilmare, men relativt oprövad när det kommer till blockbuster-film. Vad hon planerar för Star Wars universum är inte officiellt ännu men det kommer bli "skithäftigt", om man ska tro Ridley.
 
Variety frågade Daisy Ridley om hur Star Wars-franchisens första kvinnliga regissör kommer påverka filmserien:
 
- Det korta svaret: jag vet inte. Jag är taggad på jobbet, men inte på grund av att Sharmeen är kvinna. Hennes dokumentärer är otroliga. Hennes idé för den här filmen är skithäftig. Inga spoilers, men hon berättade hela handlingen för mig. Hade det inte varit otroligt så hade jag svarat "ring mig igen om fem år". Men det är väl värt väntan.
 
 
Den här gången kommer Daisy Ridley att få klara sig utan motspelarna Adam Driver, Oscar Isaac och John Boyega. Det stör inte henne:
 
- Jag vet ännu inte vem som är med i den nya filmen. Så mycket har hänt mig sedan Skywalker-sagan. Jag känner mig vuxen nu. Jag var typ 20 när vi började, då var jag yngst på inspelningen. Först efter två filmer kände jag mig värdig att vara där.
 
- Nu är jag i 30-årsåldern och allt känns annorlunda. Jag har fått arbeta med andra filmskapare och förhoppningsvis har jag blivit en bättre skådespelare.
 
Daisy Ridley har sedan Skywalker-sagans slut synts i (hyfsat bespottade) filmer som "Chaos Walking" och "The Marsh King's Daughter". Härnäst kommer romantiska dramat "Sometimes I Think About Dying" upp på amerikanska biodukar.
| 25 januari 2024 19:35 |