Serie

Skribent

Alexander Kardelo

28 september 2022 | 09:00

"Dahmer" debuterar som Netflix mest sedda premiär

Ryan Murphys nya seriemördardrama slår tittarrekord på streamingtjänsten.
Du är inte ensam om att ha fastnat framför "Berättelsen om Jeffrey Dahmer" under den gångna helgen. Ryan Murphys makabra och fängslande true crime-serie slår tittarrekord på Netflix, enligt Indiewire.
 
Under premiärveckan - rättare sagt mellan onsdag 21:a till söndag 25:e september - räknar man till mer än 196 miljoner tittade timmar. Det gör "Dahmer" till streamingjättens starkaste seriepremiär, även jämfört med supersnackisar som "Squid Game" och "Stranger Things".
 
TV-serien har fått många svenskar att hylla Evan Peters i huvudrollen som den verklige mördaren från Milwaukee, som dödade 17 unga män i slutet av 80- och början av 90-talet. Andra tycker att den är för hemsk för att se klart - läs några av tittarnas reaktioner här...
 
 
Samtidigt klagar familjerna till Dahmers offer på att serien tvingar dem att återuppleva gamla trauman. Eric Perry, som är kusin till den mördade Errol Lindsey, skriver på Twitter att "vår familj är förbannad... hur många filmer behövs det?"
 
"Dahmer - Monster: Berättelsen om Jeffrey Dahmer" finns nu att se på Netflix. Och mer ska det bli. Den 7 oktober får serien sällskap av dokumentären "The Jeffrey Dahmer Tapes".
| 28 september 2022 09:00 |