Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 februari 2020 | 09:04

Dags för Oscarsgala! Tiderna, nomineringarna och allt du behöver veta

Joaquin och Renée hoppas på vinster medan Tilde och Pär leder oss genom galanatten i TV4. Här är detaljerna inför Oscarsgalan 2020.
Årets Oscarsgala går av stapeln inatt, då filmvärldens mest eftertraktade statyetter ska delas ut i 24 kategorier.
 
De nominerade är... "Joker" leder med 11 nomineringar, vilket i sig är en seger för DC och serietidningsgenren. Tarantinos "Once Upon a Time in Hollywood", Sam Mendes krigsfilm "1917" och Martin Scorseses Netflix-drama "The Irishman" har 10 nomineringar var.
 
 
Favoriterna: Det råder nog ingen tvekan om att Joaquin Phoenix plockar hem en Oscar för rollen i "Joker", och att Renée Zellweger vinner för sin insats i "Judy". Även sydkoreanska "Parasit" kommer plocka hem priser med sina 6 nomineringar - Bästa utländska film är garanterat ett av dem.
 
 
Stjärnorna: Det kommer bli stjärntätt på röda mattan och på scen. Och trots att galan inte har någon Oscarsvärd i år heller, får vi bland annat se Timothée Chalamet, Olivia Colman, Will Ferrell, Tom Hanks, Spike Lee, Keanu Reeves och Sigourney Weaver dela ut priser. Bond-sångerskan Billie Eilish uppträder under natten.
 
 
Sändningen: Här i Sverige kan vi tacka TV4 för årets livesändning. Tilde de Paula och Pär Lernström är programledarna som håller oss sällskap inatt från 23:30 till någon gång runt 05 då galan är slut.
 
Kommer du också sitta uppe och titta inatt? Vem håller du på? Kommentera nedan.
| 9 februari 2020 09:04 |