Film

Skribent

MovieZine

21 december 2022 | 08:15

Dags för en ny ”Terminator”-reboot? James Cameron är öppen för mer

Men den här gången kanske inte lika mycket mördarrobotar. Och Schwarzenegger får gärna stanna hemma.
Det kan bli aktuellt med fler ”Terminator”-filmer. Regissören James Cameron håller möjligheterna öppna för att återbesöka sci-fi-franchisen som han startade med ”The Terminator” för snart 40 år sen. I en intervju med podcasten Smartless säger han att en ny riktning diskuteras:
 
- Om vi ska göra en ny ”Terminator”-film och kanske försöka att lansera den filmserien på nytt, vilket diskuteras men inget är bestämt, så skulle jag låta det handla mycket mer om AI-sida än onda robotar som löper amok, säger Cameron.
 
- All teknologi har historiskt gjorts om till vapen. Vill vi verkligen slåss mot något som är smartare än vi? AI kan redan ha tagit kontroll över världen och vi skulle inte veta om det, för den kontrollerar all media. Hur ska man annars förklara den absurda värld vi lever i just nu?
 
 
Totalt har det gjorts sex filmer i serien, men efter ”Terminator 2: Domedagen” (1991) har de flesta uppföljare antingen floppat på bio, nobbats av fans eller sågats av kritiker. Det var inte längesen som Cameron själv uttalade sig om vad som gick snett med Tim Miller-regisserade ”Terminator: Dark Fate” för några år sen.
 
- Jag tror att problemet, och detta ligger på mig, är att jag vägrade att göra den utan Arnold. Tim ville inte ha med Arnold.
 
Med Linda Hamilton som var över 60 år och Schwarzenegger över 70 blev det plötsligt "din farfars Terminator-film", insåg regissören.
 
- Vi tyckte att det var coolt att vi gjorde en direkt uppföljare till filmen från 1991. Och unga biobesökare var inte födda. De skulle inte ens födas förrän tio år senare.
 
I början av 2021 fick vi höra att Netflix planerar en animeserie, skriven av Mattson Tomlin ("The Batman"). Den ska enligt rapporter bestå av åtta avsnitt och utspela sig både i det förflutna och i den krigshärjade framtiden. När den animerade "Terminator" släpps på streaming är inte känt ännu men gissningsvis kan vi se fram emot mer i denna franchise redan 2023.
| 21 december 2022 08:15 |