Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

31 januari 2020 | 12:30

"Matilda" står på tur för nyfilmatisering

Nu ska Roald Dahls bok ”Matilda” filmatiseras igen. Men denna gång byter man spår, då det ska läggas tyngd på sång och dans.
Matilda handlar om en väldigt begåvad ung flicka som har förmågan att flytta saker och ting med sin tankekraft; något som hon använder för att bekämpa sin elaka rektor.

Boken blev filmatiserad 1996, samt blev en prisbelönad teaterföreställning 2010. Det är det sistnämnda som åter igen har inspirerat en ny film.

Sony kommer att ta hjälp av Netflix för att göra filmen, vilket betyder att chansen att den helt och hållet släpps på bio istället för på streaming-tjänsten, är obefintlig. Men med tanke på Netflix kommersiella framgångar på senare tid så behöver inte det nödvändigtvis vara en nackdel.

Det är regissören av musikalen själv, Matthew Warchus, som också kommer att regissera filmen. Warchus hade senast stor framgång som filmmakare med den brittiska filmen ”Pride”, från 2014. Ytterligare så har också "Matilda" fått med sig manusförfattaren av teaterproduktionen, Dennis Kelly.

Om ni vill ha en försmak av filmen så kan ni ta en titt på trailern till musikalföreställningen nedan.
 
 
Retar musikalen aptiten så kommer förmodligen filmen inte att göra ett sämre jobb - med tanke på att vi har samma regissör och samma manusförfattare.

Är ni bekanta med "Matilda" sen tidigare?
| 31 januari 2020 12:30 |