Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 augusti 2022 | 15:00

Dags att avsluta ”Paranormal Activity”-franchisen?

Förra årets ”Paranormal Activity: Next of Kin” var hemsk, enligt producenten själv.
Jason Blum och hans Blumhouse Productions är redo att låta ”Paranormal Activity”-franchisen vila. Filmserien som startades 2007 med en mega-framgångsrik spökrysare på lågbudget fick under förra året sitt sjunde kapitel - ”Paranormal Activity: Next of Kin”. En fristående spinoff som varken gjorde skräckfans eller kritiker nöjda.
 
Inte ens Blum som producerat filmen gillade den:
 
- Det har nog varit tillräckligt många nu. Den senaste ”Paranormal Activity” var hemsk, säger han till Variety.
 
 

"Sjuan sög. Vi gör en till!"

 
All respekt till en producent som vågar erkänna när en av hans egna filmer inte höll måttet. Trots det har Jason Blum redan gett grönt ljus åt en åttonde film. ”Paranormal Activity: The Other Side” har ett premiärdatum satt till oktober 2023.
 
Kommer åttan bli den sista i filmserien? Kanske... om inte någon som Scott Derrickson ("The Black Phone") knackar på hans dörr med en grym idé.
 
- När det kommer till ”Halloween” hade vi bara rättigheterna till tre filmer. Så vi sa: ”Halloween Ends” blir slutet! För Blumhouse, iallafall. Med andra saker får man en känsla när det är dags att avrunda. Jag ser gärna att en regissör jag älskar kommer och säger: ”Jag har en toppenidé för en Paranormal Activity-film”. Men det är ingenting jag vill göra just nu, säger Jason Blum.
| 7 augusti 2022 15:00 |