Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 december 2018 | 09:30

Dagens remake är... "Woman at War"

Jodie Foster ska regissera och spela huvudrollen.
Den isländska dramafilmen "Woman at War" ska få en engelskspråkig remake. Ingen mindre än Jodie Foster blev lockad till historien om den ensamma medelålders kvinnan som utmanar storföretagen som sabbar naturen. Foster kommer både regissera och spela huvudrollen, enligt Deadline.

"Woman at War" är en helt ljuvlig genremix som låter drama, komedi och actionthriller samsas i en musikalisk miljö. Historien följer Halla, som förklarar krig mot miljöbovar och blir utmålad som terrorist och samtidigt folkets hjälte. Filmen har vunnit flera priser och är en stark Oscarskandidat i kategorin Bästa icke-engelskspråkiga film.
 
Foster planerar att flytta handlingen från isländska landsbygden till amerikanska västern:
 
- Jag ser fram emot att spela henne. Jag dras alltid till den modiga och skruvade blandningen av humor och känslor. Den här handlar om vår samtid.
 
 
Regissören Benedikt Erlingsson ("Om hästar och män", 2013) har tidigare kallat filmen för en "feministisk fabel" och noterar att den saknar flera av Hollywoods favoritinslag: "Inget elände, inget våld, inga dödsfall, inte ens en pistol, och inget sex." Filmen får svensk biopremiär den 22 februari 2019.
 
Tidigare i veckan skrev vi om att även Danmarks Oscarsbidrag ska bli film: Jake Gyllenhaal tar huvudrollen i "The Guilty".
| 13 december 2018 09:30 |