Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 juli 2022 | 09:30

Dagens remake är... "The River Wild"

90-talsthrillern hade Meryl Streep och Kevin Bacon i rollistan. Nu ersätts de med Leighton Meester och Adam Brody.
Trenden med remaken på 90-talsfilmer fortsätter, och nu är det dags för en nyinspelning av Curtis Hansons "The River Wild" - där originalet hade Meryl Streep och Kevin Bacon i rollistan. Hon spelade forsränningsexperten som behövde skydda sin familj när två våldsamma brottslingar dök upp i vildmarken och bad om en båttur.
 
I den nya versionen kommer vi få se Leighton Meester ("Gossip Girl") och Taran Killam ("SNL") som syskon på forsränningsäventyr med sin barndomsvän (Adam Brody, "The OC"). Men längs vägen upptäcker de att deras vän är farligare än de trott. Inspelningen är redan igång i Ungern med Ben Ketai (manusförfattaren bakom "The Strangers: Prey at Night") som regissör.
 
 
Producenterna utlovar "en spännande ny historia med nya karaktärer" och hoppas att "filmälskare ska uppskatta denna nytolkning av den populära filmklassikern", skriver Collider. Filmklassiker var väl kanske att ta i, men för all del, "The River Wild" är en bortglömd och skicklig 90-talsthriller som gav sina två huvudroller varsin Golden Globe-nominering. Något säger mig dock att denna remake inte riktigt har samma stjärnstatus eller ambitioner.
| 16 juli 2022 09:30 |