Film

Skribent

MovieZine

30 juli 2015 | 11:30

Dagens remake är… ”I rymden finns inga känslor”

Andreas Öhman regisserar igen: "Självklart ska den bli ännu bättre."
Andreas Öhmans ”I rymden finns inga känslor” ska göras i en nyversion i USA, skriver produktionsbolaget NAIVE i ett pressmeddelande. 

Det var när ”I rymden finns inga känslor” var Sveriges Oscarsbidrag år 2011 som producenten Mark Johnson (”Dagboken”, ”Rain Man”, ”Breaking Bad”) fick upp ögonen för Andreas Öhman och hans film. Under åren har de hållit kontakten för att nu ta beslutet att satsa på att göra en amerikansk version av filmen.

Andreas Öhman har skrivit på för att regissera remaken och manusförfattare är under förhandling.

– Även om ”I rymden finns inga känslor” absolut inte är en dokumentär så har den höjt intresset och vetskapen om Aspergers syndrom. Det målet har jag även med den amerikanska versionen. Och självklart att göra den ännu bättre med vad jag lärt mig sedan dess, säger Andreas Öhman.

”I rymden finns inga känslor”, med Bill Skarsgård, Cecilia Forss och Martin Wallström, hade premiär i Sverige 2010. I höst kommer Öhman flytta till Los Angeles i höst för att jobba med nyinspelningen. 

Den 21 augusti är det biopremiär för hans fjärde långfilm, ”Odödliga”. Den kan du läsa mycket mer om i vår intervju med Andreas Öhman och huvudrollsinnehavarna...Hur känner ni inför den här nyheten?
| 30 juli 2015 11:30 |