Film

Skribent

Alexander Dunerfors

14 juni 2017 | 09:00

Dagens remake är… ”Cannonball Run”

Nyinspelningen är åter på banan med "Dodgeball"-regissören bakom ratten.
80-talskomedin ”Cannonball Run” är på väg tillbaka. Deadline skriver att Warner Bros jobbar på en ”relaunch” av filmserien, vilket visst är det nya rumsrena ordet för reboot/remake.

Studion hoppas att sätta Rawson Marshall Thurber i registolen; en filmskapare som med sportkomedin ”Dodgeball” och actionkomedin ”Central Intelligence” i bagaget inte borde skämma ut sig. Man för också diskussioner med manusförfattarna bakom ”Natt på museet” och bioaktuella ”Baywatch”, Thomas Lennon och Robert Ben Garant.

Om filmen följer någorlunda samma upplägg som sist, ska vi få hänga med på ett fartfyllt, förbjudet bilrace genom USA där alla deltagare gör vad som än krävs för att vinna. 
 
 
”Cannonball Run” kom på bio år 1981, med den svenska titeln ”Mitt i plåten” - såklart. Två (sämre) uppföljare producerades, och trilogin har lockat kända ansikten som Burt Reynolds, Roger Moore, Peter Fonda, Frank Sinatra, Brooke Shields, John Candy, Dom DeLuise, Shirley MacLaine och Farrah Fawcett. Där syntes också Jackie Chan i en liten roll.

Flera har försökt sig på en nyinspelning genom åren, bland annat Etan Cohen (”Get Hard”). Hösten 2011 pratades det om en Guy Ritchie-version med Brad Pitt.
 
Vilken stjärnensemble ska få ratta bilarna den här gången? Kommer Dwayne Johnson dyka upp? Kommentera nedan med vilka skådisar ni skulle vilja se i filmen.
| 14 juni 2017 09:00 |