Spel

Skribent

Vanja Tomin

28 november 2022 | 11:25

Playstation 6 släpps tidigast 2028

Sony förklarar sina planer för nästa generations spelkonsoler.
Det är i den pågående fejden mellan Sony och Microsoft, som utspelar sig som en del av den brittiska konkurrensmyndighetens utredning om förvärvet av Activision Blizzard, som Sony förklarar sina planer för nästa generations spelkonsoler.
 
Activision Blizzard är företaget som ger ut "Call of Duty"-titlar, som är exklusiva för Sony Playstation, som skulle förvärvas av Microsoft. Men Sony är emot förvärvet. Eftersom Microsofts förvärv av Activision Blizzard skulle innebära att "Call of Duty"-exklusiviteten kommer att gå till Microsofts Xbox.
 
 
Microsoft säger att de vill erbjuda serien på Playstation-konsoler så länge det "är vettigt", och har erbjudit Sony ett kontrakt till 2027, men Sony säger att Microsoft sannolikt kommer att göra serien exklusiv för Xbox efter det.
 
"En period fram till 2027 eller en annan, eventuellt kortare, period som Microsoft säger "är vettigt" är inte tillräckligt bra", skriver Sony enligt Eurogamer och säger att det innebär att nästa generation Playstation inte kommer att få spel-serien. Sony förväntar sig inte att släppa den nya konsolen förrän efter att de enligt uppgift  inte längre har rättigheterna till "Call of Duty", vilket är efter år 2027.
 
När Sony lanserar nästa generation av sin Playstation-konsol kommer de att ha förlorat tillgången till "Call of Duty" och andra Activision-spel, vilket kan leda till att göra nästa generations Playstation extremt sårbar för att tappa konsumenter.
 
 
Sony nämner att det kommer att ta många år och miljarder dollar att skapa ett spel som kan utmana "Call of Duty", och det om de ens har möjligheter och resurser att göra det. Sony menar att "Battlefield"-serien från Electronic Arts är ett tecken på att det inte fungerar och troligtvis inte blir framgångsrikt. 
 
Sonys befintliga generation av Playstation-konsolen, Playstation 5, debuterade för två år sedan 2020. Medan Playstation 4 lanserades för 7 år sedan år 2013. Vilket gör det sannolikt att Playstation 6 kommer tidigast släppas 2027 men tanke på det förra gapet på sju år mellan Playstation 4 och Playstation 5.
 
När tror du att Playstation 6 kommer?
| 28 november 2022 11:25 |