Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

7 oktober 2023 | 12:00

Nystart för Marvels "Fantastic Four" - spelas in i vår

Vi vet inte mycket om Marvels kommande reboot av "Fantastic Four", men nu vet vi när och var den ska spelas in - om skådespelarstrejken inte håller i sig.
Marvel Comics första familj, den kvartett av superhjältar som kallas Fantastic Four, har en inte helt lyckad filmhistoria bakom sig. Den fick en dålig start 1994, med en lågbudgetversion som bara gjordes för att bolaget skulle få behålla rättigheterna, och senare försök älskades varken av publik eller kritiker. 
 
Men franchisen är viktig för Marvel och kanske blir det femte gången gillt.
 
I en intervju med Collider berättar regissören Matt Shakman (“WandaVision”) att så länge skådespelarstrejken inte håller i sig, kommer inspelningarna dra igång våren 2024 i London-baserade Pinewood Studios.
 
Och även om Shakman till sitt eget stora förtret inte kan knysta något om filmens handling, så menar han att vi kommer få se något helt nytt. Både vad gäller Marvels cinematiska utbud och film i rent generellt.
 
- Det är annorlunda på så många sätt. Jag önskar att jag kunde vara specifik. Jag önskar att jag kunde säga mer. Men vi gör saker väldigt annorlunda ur en berättande synvinkel, från en filmskapande synvinkel, som verkligen passar materialet.
 
Under årets Hollywoodstrejker har arbetet med filmen ändå kunnat fortsätta om det inte haft med manus eller skådespeleri att göra. Enligt Matt Shakman har det varit spännande och en utmaning att bygga den här världen med specialeffekter och produktionsdesign, speciellt när man följer i fotspåren på ett par oerhört fantasirika serietecknare.
 
- Hur översätter du dessa färdigheter till live-action på ett dynamiskt sätt? Vissa saker som fungerar vackert hos John Byrne och Jack Kirby blir knepigare när man filmar dem. 
 
“Fantastic Four” planeras ha premiär i maj 2025.
| 7 oktober 2023 12:00 |