Serie

Skribent

Viktor Eriksson

28 februari 2024 | 22:30

Cyberpunk-klassiker blir äntligen tv-serie – Robert Pattinson ryktas för huvudrollen.

“Neuromancer” kommer att bestå av tio avsnitt och ledas av “Jack Ryan”-skaparen.
Nu är det klart att Apple kommer att göra en tv-serie baserad på William Gibsons sci-fi-bok “Neuromancer” från 1984. Projektet har tidigare varit på gång flera gånger under många års tid. Allra senaste försökte "Deadpools" Tim Miller göra en adaptering under 2017.
 
"Neuromancer" är känd som en av de tidigaste och mest berömda verken inom cyberpunk-genren, som ofta handlar om dystopiska futuristiska miljöer som kombineras med utopisk men korrumperad teknik. Andra kända tidiga cyberpunk-verk är serietidningarna “Judge Dredd”, “Ronin”, “Akira” och filmen “Blade Runner”.
 
Tv-serien kommer att handla om superhackern Case som slängs in i en värld av digitalt spionage och grov kriminalitet tillsammans med sin partner Molly Millions som vill utföra en kupp mot en företagsdynasti med dolda hemligheter.
 
"Neuromancer" kommer att bestå av totalt tio avsnitt och showrunner är Graham Roland som tidigare gjort tv-serierna “Jack Ryan” och “Dark Winds”. Just nu är det okänt vem som kommer att spela huvudrollen men enligt Hollywood-läckan Daniel Richtman, via Geektyrant, ska Robert Pattinson fått erbjudandet. 
| 28 februari 2024 22:30 |