Serie

Skribent

MovieZine

8 maj 2020 | 10:00

Se första bilderna ur "Cursed" med Gustaf Skarsgård

Katherine Langford spelar huvudrollen i Frank Millers nytolkning av Kung Arthur-legenden.
Den som törstar efter mer fantasy i "The Witcher"-anda har något att se fram emot i sommar.

Netflix har just släppt de första bilderna från kommande serien "Cursed", som bygger på boken av Tom Wheeler och Frank Miller. Herrarna är också skapare av tv-serien, som bjuder på en nytolkning av Kung Arthur-legenden.
 
 
"Cursed" är berättad ur Nimues perspektiv – en ung och mystisk kvinna som är ämnad att bli den mäktiga (och tragiska) Damen i sjön. Efter sin mammas död hittar hon en oväntad partner i Arthur, en ödmjuk legosoldat. Tillsammans ger de sig iväg på jakt efter Merlin, för att överlämna ett uråldrigt svärd. Under resans gång blir Nimue en symbol för mod och uppror mot såväl Kung Uther och hans Red Paladins.
 
 
Vi kommer få se Gustaf Skarsgård i rollen som Merlin och Katherine Langford som Nimue. Devon Terrell ("Barry") spelar Arthur.

Netflix beskriver serien som "en coming-of-age-berättelse vars teman går att jämföra med de vi ställs inför idag: utplåning av den naturliga världen, religiös terror, meningslöst krig och att hitta mod att stå längst fram i ledet när allt verkar omöjligt."
 
 
"Cursed" består av tio avsnitt och har streamingpremiär någon gång i sommar.
| 8 maj 2020 10:00 |