Klipp

Skribent

David Sjögren

11 september 2015 | 20:00

Benedict Cumberbatch uppmanar folk att skänka pengar till flyktingar

Medverkar i kortfilm för Rädda Barnens välgörenhetskampanj.
Att Benedict Cumberbatch är en bra människa är känt sedan gammalt. Nu använder han sin röst för att uppmana folk att skänka pengar för att hjälpa alla de människor som drabbats av den omfattande flyktingkrisen och som idag befinner sig i en svår situation.

Cumberbatch inleder kortfilmen för Rädda Barnens välgörenhetskampanj Help Is Coming med att läsa upp dikten "Home" av den Somaliafödde brittiska poeten Warsan Shire, som kom till Storbritannien som barn. "Du måste förstå att ingen sätter sina barn i båtar om inte vattnet är säkrare än fastlandet", läser han och fortsätter: "När vi ser denna tragedi utspela sig från våra säkra hem, med våra säkra barn, vill vi säga att vi ser er, vi hör er och hjälp är på väg."

Filmen visar bilder från Syrien med intervjuer från barn som tvingats fly därifrån, samt bilder på båtar till Europa och den vidare flyktvägen genom flera olika länder.


Help Is Coming är en kampanj av Rädda Barnen med avsikt att förse flyktingar med hjälp längs vägen genom Europa samt mat, vatten, medicin och tak över huvudet. Musiken som spelas i filmen är Crowded House låt med samma namn, för vilken alla försäljningspengar går till välgörenhet.
| 11 september 2015 20:00 |