Film

Skribent

MovieZine

2 juni 2021 | 08:10

"Cruella"-regissören hoppas på uppföljare

"Jag skulle vilja se mer av en fullfjädrad Cruella i sitt esse", säger Craig Gillespie i en intervju.
Disneys prequel om Cruella de Vil kan få en uppföljare. Regissören Craig Gillespie antyder i en intervju med Collider att han är sugen på att återvända, om studion ger grönt ljus.

Emma Stone spelar den ikoniska skurken från animerade klassikern "Pongo och de 101 dalmatinerna" (1961) i hennes unga år, och regissören tror att det finns mer att berätta:

- Jag känner att vi precis har lärt känna henne. Jag skulle vilja se mer av en fullfjädrad Cruella i sitt esse. Hon har nu hittat sitt stödsystem och kan utveckla sitt varumärke. Jag skulle gärna se var hon tar vägen, och hur hon nästan kan förgöra sig själv om hon inte är försiktig med all sin makt.
 
 
I "Cruella" möter vi en ung, föräldralös småtjuv med stor passion för mode. Under filmens gång ryker hon ihop med den respekterade designern Baronessan (Emma Thompson) och släpper lös sina undertryckta, galna sidor.

En bonusscen i eftertexterna visar hur två små birollskaraktärer, journalisten Anita och advokaten Roger, får en varsin dalmatinervalp av Cruella. Ett försök att plantera ett frö inför en kommande film? Återstår att se om "Cruella 2" blir verklighet.

Sedan premiären 28 maj har filmen spelat in 42 miljoner dollar på bio världen över. "Cruella" finns också tillgänglig att streama på Disney+ mot en kostnad på 249 kronor, men det är inte offentligt hur många som har nappat på möjligheten att se den hemma.
 
Har ni sett "Cruella" ännu? Kommentera nedan.
| 2 juni 2021 08:10 |