CANNES 2022

Skribent

Alexander Kardelo

11 maj 2022 | 10:30

Cronenberg: ”Folk kommer lämna biografen inom 5 minuter”

David Cronenberg vet hur man väcker intresse inför nya filmen, ”Crimes of the Future”.
”Surgery is the new sex”, konstaterar Kristen Stewart i den nya trailern till ”Crimes of the Future”. 
 
David Cronenberg är tillbaka i body horror-genren med en skräckthriller som garanterat lär höja en del ögonbryn - och skrämma iväg biopubliken, misstänker regissören. 
 
”Crimes of the Future” utspelar sig i en framtid där smärta har så gott som försvunnit. Människor verkar vara på jakt efter nya kickar och tar till extrema operationer för att förbättra sina kroppar. En ocensurerad trailer som släpptes under helgen ger oss en bättre titt på den groteska äckelfest som mannen bakom ”Flugan” har sytt ihop lagom till filmfestivalen i Cannes. 
 
- Jag förväntar mig att publik i Cannes kommer lämna filmen, och det är något speciellt. Det finns mycket starka scener i filmen. Jag menar, jag är säker på att några kommer gå ut inom de första fem minuterna, säger Cronenberg till Deadline.
 
▸ Ny förhandsvisning! Se vårens actionfilm före alla andra
 
Om du klarar dig igenom de första fem minuterna så har regissören sparat något riktigt smarrigt till sist:
 
- En del som sett filmen säger att de tror att de sista 20 minuterna blir riktigt svårsmält för folk, och att många kommer lämna biografen. En kille fick nästan en panikattack. 
 
Ett smakprov på grisigheterna i trailern nedan:
 
 
Regissören, som nu gör sin första film på åtta år, tillägger också att filmen är ”väldigt rolig”. Vi ser fram emot att se David Cronenbergs nya skapelse, med skräckblandad förtjusning såklart, när Cannes Film Festival kickar igång nästa vecka. Håll utkik efter min recension här på MovieZine… om jag nu inte tvingas lämna biosalongen efter fem minuter. 
 
Vad tycker ni om Cronenbergs filmer? Vilken är bäst (eller värst)? Kommentera nedan.
| 11 maj 2022 10:30 |