Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 juli 2018 | 06:45

Cristiano Ronaldo erbjuden en egen reality-serie på Facebook Watch

Vårt 1 april-skämt ser ut att bli verklighet trots allt - vi tog bara fel på exakt vilken fotbollsspelare det gällde.
Den första april skrev jag en ganska lång och ambitiös "nyhet" om att Zlatan var klar för en realityserie, från producenterna av "Keeping Up With the Kardashians". Jag måste erkänna att jag var ganska nöjd med mitt oskyldiga lilla skämt - eftersom det ändå kändes så pass möjligt, att folk inledningsvis verkade köpa det.
 
Den här riktiga nyheten gäller visserligen dessvärre inte allas vår Zlatan, som istället verkar ha halkat in på reklamfilmsspåret, utan istället är det Cristiano Ronaldo som är på gång med en egen reality-serie. Fotbollsstjärnan är en av sportvärldens mest populära personer på Facebook, med sina drygt 120 miljoner följare - vilket sannolikt är varför Facebook gärna vill få just Ronaldo att nappa på deras erbjudande.
 
Hur lång tid dröjer det innan Zlatan får en egen realityserie på riktigt?
 
Ronaldo har enligt källor till Variety blivit erbjuden ungefär 10 miljoner dollar per avsnitt, för en reality/dokumentär-serie i tretton delar - med fotbollsstjärnans liv på och vid sidan fotbollsplanen i fokus. Förhandlingarna ska däremot inte vara helt i hamn ännu. Ronaldo samarbetar dock redan med Facebook gällande en vanlig (kommande) tv-serie, som producent, om ett tjej-fotbollslag i New York. Skulle Ronaldo acceptera Facebooks nya erbjudande, blir det företagets hittills dyraste Original-serie.
 
I USA har tv-serie-funktionen Watch redan rullats ut på bred front, där exempelvis en annan realityserie om NFL-fotbollsspelaren Tom Brady; "Tom vs. Time", har visats över 52 miljoner gånger. Likt min fake-nyhet om Zlatan, är producenterna bakom "Keeping Up With the Kardashians" givetvis med på ett hörn också - i en annan av Facebooks Original-serier, om basketspelaren LaVar Ball; kallad "Ball in the Family". 
 
Det är oklart när inspelningarna kan tänkas dra igång när förhandlingarna väl är klara, men med tanke på att det rör sig om realityserie i samma stuk som "Tom vs. Time" lär de dra igång ganska omgående. Även fast vi inte har fått en egen applikation för Facebook Watch här i Sverige, går alla deras Original-serier att se genom att söka på varje series namn på Facebook - då alla avsnitt även finns tillgängliga på varje series Facebooksida.
 
Kommer du att ge Ronaldos Facebook-serie en chans - och när kommer egentligen Zlatans egen serie, som vi skämtsamt skrev om i april? Kommentera gärna nedan!
| 6 juli 2018 06:45 |