Film

Skribent

Alexander Dunerfors

31 januari 2013 | 18:30

Craig försenar "Dragon Tattoo"-uppföljaren

Ska "The Girl Who Played With Fire" tvingas dumpa Mikael Blomkvist helt?

När David Fincher gav sig på att filma Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" var tanken att så småningom förvandla hela trilogin till film. Men som vi vet har uppföljaren "The Girl Who Played With Fire" dröjt.

Att "The Girl With The Dragon Tattoo" (2011) inte gick fullt så bra som man hade hoppats, är inte den enda anledningen. Källor nära produktionen säger att det är Daniel Craig som uppehåller projektet. Efter framgångarna med Bond-filmen "Skyfall" vill han ha löneförhöjning, medan Sony snarare hade föredragit att spendera mindre än de 90 miljoner som "Dragon Tattoo" kostade dem.

Studion är fortfarande ivriga på att rulla kameran och fortsätta på Lisbeth Salanders historia, men det kan ske på Mikael Blomkvists bekostnad, skriver THR.

Skådespelaren kan helt enkelt bli utskriven ur Steve Zaillians manus, om man inte hittar en kompromiss. Manuset är dock redan klart, det kostade skjortan, och skulle bara belasta filmens budget ännu mer om man var tvungen att göra om det.

Men, med lite tur kommer hela trion tillbaka - Daniel Craig, Rooney Mara och regissören David Fincher - till kalla Sverige för nya inspelningar. Medan Fincher har plockat på sig nya projekt (senast thrillern "Gone Girl") är de långt ifrån färdiga för produktion.

- Alla vill att filmen ska bli av. Historien är fantastisk, berättar en insider för THR.

| 31 januari 2013 18:30 |