Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

22 mars 2023 | 21:00

“Counter-Strike 2” släpps redan i sommar - men är tillgängligt redan nu

Valve har under kvällen avslöjat den nya delen i deras FPS-långkörare. “Counter-Strike 2” blir dock inte ett helt nytt spel utan en uppgradering till “CS:GO”.
Senaste tiden har flera rykten florerat kring “Counter-Strike 2”, och nu har Valve till slut utannonserat den efterlängtade uppföljaren. Releasen blir i sommar och spelet kommer att vara en gratis uppdatering till föregångaren “Counter-Strike: Global Offensive".
 
 
I samband med avslöjandet av “Counter-Strike 2” har Valve även släppt tre klipp om nya funktioner som kommer att påverka matcherna mellan terroristerna och counter-terroristerna i det nya spelet. Här får vi se att de gamla banorna blivit uppbyggda från grunden och att det även ska släppas nya kartor.
 
 
Tekniken för rökgranaterna har även utvecklats vilket innebär att röken påverkas av banans fysik. I sista videon får vi se att spelets tick-rate har förbättrats vilket kort och gott betyder att “lagget” mellan att en spelare skjuter en annan har minskat drastiskt. Det här kanske handlar om millisekunder, men det är väl trevligt för de mest inbitna fansen av “CS:GO”.
 
På den officiella hemsidan för “Counter-Strike 2” skriver Valve att uppföljaren är “det största tekniska hoppet i hela "Counter-Strikes" historia, vilket garanterar nya funktioner och uppdateringar för flera år framåt”.
 
 
Exakt releasedatum för “Counter-Strike 2” är i dagsläget inte känt, men Valve själva lovar att spelet kommer till sommaren. Under tiden kommer utvalda “CS:GO”-spelare att få möjligheten att speltesta den kommande uppföljaren.
| 22 mars 2023 21:00 |