Film

Skribent

Mats Karlsson

24 juli 2010 | 03:45

Comic-Con är igång

Comic-Cons första dag är nu till ända och mycket godsaker från flera av de kommande filmerna har nu visats av filmbolagen.

Comic-Con International: San Diego heter en av världens största mässor för allt med serietidningar, science fiction, fantasy samt film och TV, men har sedan starten 1970 nu på senare år även blivit platsen för skräck, anime, manga, animering, samlarkort, videospel, serietidningar på nätet, fantasyromaner.

Många filmbolag tar alltid tillfället i akt att närvara under de fyra dagarna för att visa upp sina kommande filmer med klipp, trailers, skådespelare, regissörer och heta avslöjanden. Man håller till och med inne på viss information och material för att kunna visa upp det på Comic-Con. Med tanke på det massiva mediauppbådet och antalet personer som besöker mässan är det inte svårt att förstå varför. Förra året besökte 126 000 människor Comic-Con. Den perfekta platsen att marknadsföra sin film med andra ord.

Igår torsdag inleddes mässan och de spektakulära hallarna var snart välfyllda med besökare. Inledningsdagens filmgäster bestod av Robert Rodriguez och Danny Trejo ("Machete"), Bruce Willis och Karl Urban ("Red"), Seth Rogen ("Green Hornet") samt Guillermo del Toro. Dessutom slog Joss Whedon och J.J. Abrams sina kloka huvuden ihop i något som kallades för The Visionaries.

Rodriguez och Trejo som var där för att marknadsföra "Machete" berättade att man håller på och kollar på en uppföljare för "Predators" och han har fått erbjudande att regissera "Deadpool".

- De har gett mig ett manus, men jag har massor av andra grejer att göra. Jag har inte bestämt mig hur jag ska göra. Men jag vet att många vill att jag gör "Sin City 2" först, säger Rodriguez till MTV.

Följdfrågan var då given med statusen för "Sin City 2".

- Just nu handlar det bara om att hitta en lucka i schemat, berättar Rodriguez.

Bruce Willis gav en uppdatering kring "Die Hard 5" som börjar ta form och enligt Willis borde det bli klart när som helst, men var osäker på om Len Wiseman kommer att regissera. Willis visste däremot inte om "Unbreakable 2" skulle bli av, men tyckte absolut att den borde göras.  

Karl Urban bekräftade att han hade fått erbjudande att bli Judge Dredd, men kunde inte gå in på några detaljer just nu, men berättade att det såg mycket bra ut.

Seth Rogen berättade för MTV att han var tacksam att han fick vara där tack vare "Green Hornet". Han är ett riktigt stort fan av Comic Con och har varit där varje år privat. Men i år är han där för "Green Hornet", ett projekt som har haft sin beskärda del med problem. Man har bytt regissör och skådespelare om vartannat.

- Jag tror att jag själv var utanför filmen i några veckor, skojade Rogen.

Guillermo del Toro lovade för ett tag sedan att han skulle avslöja sitt nästa projekt efter Comic-Con, men igår berättade han att kommer att skriva manus och producera en ny version av "Spökhuset". Mer info kan du läsa här.

Vi kan nog förvänta oss något mer från del Toro efter Comic-Con.

Joss Whedon bekräftade igår att han kommer regissera kommande "The Avengers".

- Det har aldrig blivit officiellt. Jag tror det var så att Marvel hade väl inte råd med en riktig pressrelease. Men vi kan väl göra det officiellt. Jag ska regissera "The Avengers", berättade Whedon.

J.J. Abrams gav lite mer information om hans samarbete med Steven Spielberg med filmen "Super 8". Enligt Abrams ska inspelningarna starta i september och kommer inte vara i 3D.

- För mig gör glasögonen saker dimmiga. Jag är inte helt övertygad med fördelarna med 3D.

Som väntat berättade Abrams inget om handlingen, men har avslöjat den för Spielberg vid deras första möte.

- Jag sålde in filmen till honom för ett tag sedan. Det är för tidigt att säga något om filmen, men den är i samma anda som Amblin-filmen han gjorde för många år sedan. Den är personlig och hyperverklig, berättar Abrams.

| 24 juli 2010 03:45 |