Skribent

Mats Karlsson

25 oktober 2013 | 11:01

Clive Barker skriver manus till "Hellraiser"-remake

Skådespelaren Doug Bradley kommer att återvända som karaktären Pinhead.

Cliver Barkers stickande skräckklassiker "Hellraiser" från 1987 har under många år försökt att komma tillbaka. Först planerades en remake som senare blev en reboot och nu är man tillbaka på ruta ett, fast nu kommer Barker själv att skriva manus. Dessutom ska Doug Bradley återigen ta på sig nåldynan och bli skräckikonen Pinhead.

- För några veckor sedan hade jag ett möte med Bob Weinsten på Dimension Pictures. Jag pitchade för en remake av första "Hellraiser". Idén är att gå tillbaka till första filmen och berätta historien med en fräsh intensitet, hedra strukturen och designen från den första reinkarnationen, med ambitionen göra en ännu mörkare film var tilltalande för Dimension Pictures.

- Nu är jag ombord för att skriva manuset av min pitch. Det kommer inte att bli en film fylld med CGI. Jag brinner fortfarande för de praktiska effekterna. Jag berättade också för Dimension att min åsikt var att det kan aldrig bli en Pinhead utan Doug Bradley och Bob Weinstein höll med om det, skriver Barker på sin Facebooksida.

| 25 oktober 2013 11:01 |