Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 januari 2021 | 12:10

Thriller-serien "Clarice" kommer till Viaplay i februari

TV-serien fortsätter där "När lammen tystnar" slutade, och låter oss följa FBI-agent Clarice Starling genom 90-talet.
Hennes möten med Hannibal Lecter och sammandrabbningen med seriemördaren Buffalo Bill måste ha satt sina spår. En ny tv-serie återbesöker FBI-agent Clarice Starling ett år efter händelserna i thrillern "När lammen tystnar" (1991). Hur mår hon? Vad gör hon? Har du också undrat i alla dessa år?

"Clarice" utspelar sig år 1993 och följer den modiga unga agenten som återvänder i tjänst för att på nytt jaga mördare och sexbrottslingar. Huvudrollen spelas av Rebecca Breeds (känd från "Pretty Little Liars"), som har stora skor att fylla efter Jodie Foster och Julianne Moore som tidigare skildrat karaktären på film.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Denna spinoff, skapad av Alex Kurtzman och Jenny Lumet, presenteras som en psykologisk skräckthriller så vi hoppas på en del kalla kårar under seriens gång. Här utlovas också ett djupdyk in i Clarice Starlings trassliga barndom.
 
Kolla in den senaste trailern som bjuder på kuslig stämning från början till slut:
 
 
Ser det lovande ut? Vi behöver lyckligtvis inte vänta länge på premiären. Idag blev det klart att serien kommer till Sverige kort efter sin amerikanska CBS-debut den 11 februari. Från och med 14 februari kan man streama "Clarice" på Viaplay.
 
Kryp ihop i tv-soffan med favabönor och ett gott glas Chianti, så är Alla hjärtans dag-kvällen komplett.
| 20 januari 2021 12:10 |