Serie

Skribent

Alexander Kardelo

5 maj 2023 | 12:00

Succé för nya actionserien - en fullträff för Prime Video

"Citadel" sägs vara streamingtjänstens näst största tittarsuccé någonsin. Vi får hoppas att manusförfattarna får en rimlig bonus nu.
Actionspäckade spionserien "Citadel" landade på Prime Video för bara en vecka sen. Men vilken vecka det har varit - serien sägs slå alla tittarrekord, enligt Collider.
 
Den sägs vara den näst populäraste serien någonsin på streamingtjänsten - även om förstås inga exakta siffror har meddelats.
 
Tråkigt vore det annars. "Citadel" har varit ett enormt påkostat tv-projekt, med en budget runt 300 miljoner dollar - i klass med tidernas dyraste storfilmer. Så cheferna kan nog andas ut och hoppas att även resten av säsongen fortsätter locka ögonglober.
 
Serien är skapad av bröderna Russo ("Avengers: Endgame") och har Priyanka Chopra och Richard Madden i huvudrollerna som hemliga agenter med minnesförlust.
 
 
Ironiskt sett är det just den här typen av "skryt" från streamingjättarna som har fått kritik under den pågående Hollywoodstrejken. Manusförfattarna i USA säger sig vara underbetalda, och får inte ta del av vinsten ens när "giriga" streamers och filmbolag prickar in en ny tittar- eller publiksuccé. "Citadel" är redan klar för en ny säsong, och det låter onekligen som att författarna bakom serien förtjänar en saftig lönehöjning.
 
Nya avsnitt av "Citadel" släpps varje fredag på Prime Video.
| 5 maj 2023 12:00 |