Serie

Skribent

Tobias Andersson

26 maj 2023 | 20:30

”Citadel” drar till Italien i kommande spinoff – se första bild

Prime Video bekräftar idag att titeln blir ”Citadel: Diana” när spionserien förflyttar sig till Italien. Det står också klart vem som kommer att spela huvudrollen.
Idag släpps det sista avsnittet av Amazons oerhört påkostade spionserie samtidigt som de även bekräftar att säsong 2 nu har fått grönt ljus. Men planerna för ”Citadel” är större än så hos Amazons chefer. Flertalet internationella spinoffs är på ingång som ska skapa ett stort franchiseuniversum, ett så kallat spyverse som Amazon själva väljer att kalla det i ett pressmeddelande.
 
Så även om ”Citadel” fick sig ett finalavsnitt idag så är det bara starten på en stor, planerad följetong. Inspelningen av seriens första spinoff som ska utspela sig i Italien är redan färdig och en första smygtitt finns redan tillgänglig där vi ser en närbild på skådespelerskan Matilda De Angelis (”The Undoing”). Hon kommer att agera huvudrollen, kolla in bilden nedan!.
 
Foto: Amazon
 
Just nu är det inte mycket mer vi vet om spinoffen, men en kvalificerad gissning är att hon spelar en spion vid namn Diana då flicknamnet blir seriens undertitel. ”Citadel: Diana” släpps någon gång under 2024.
 
En till spinoff är redan i full färd med att spelas in i Indien. Tanken med alla dessa lokala produktioner är att skapa ett globalt fenomen som engagerar tittare världen över. Vi får väl se om de lyckas skapa en långlivad serie eller om idén hinner skrotas efter några år.
 
Har du sett ”Citadel” och vad tyckte du i så fall om serien? Kommentera gärna nedan.
| 26 maj 2023 20:30 |