Serie

Skribent

MovieZine

26 maj 2023 | 10:10

Ingen pratar om Amazons svindyra spionserie. Men det blir en säsong 2

”Avengers”-regissören Joe Russo regisserar alla avsnitt när spionserien ”Citadel” återvänder med en andra säsong.
Nu är det officiellt: Amazons påkostade storsatsning ”Citadel” kommer få en andra säsong.
 
Det raporterades visserligen om en ny säsong redan i mitten av mars, innan serien ens hade haft premiär. Men först nu har Prime Video gett officiellt grönt ljus till en fortsättning. Variety skriver att Joe Russo (”Avengers: Endgame”) ska regissera alla avsnitt själv.
 
Foto: Amazon
 
Man kan tycka att det har varit väldigt tyst kring ”Citadel” sedan den hajpade premiären 28 april. Idag släpps säsongsfinalen efter sex actionpackade avsnitt, och surret på internet är… knappt hörbart. Har serien försvunnit i mängden av alla ambitiösa och omtalade streamingserier vi blir bortskämda med?
 
Ändå menar Amazon att ”Citadel” är en tittarsuccé. Den ska vara deras näst mest sedda originalserie efter ”Maktens ringar” - några exakta siffror har dock inte släppts.
 
Priyanka Chopra Jonas och Richard Madden i påkostade "Citadel". Foto: Amazon
 
Kanske väntar många med att binga hela serien så fort den första säsongen är ute, och idag släpps alltså det sista av sex avsnitt. I ”Citadel” får vi följa med Priyanka Chopra Jonas och Richard Madden på globala äventyr när deras hemliga agenter tar sig an ett mäktigt brottssyndikat.
 
”Citadel” är bara början på en stor franchise där internationella spinoff-serier fortsätter på samma berättelser. Inspelningarna är redan igång i både Italien och Indien.
 
- Serien är ett globalt fenomen som lockat många nya internationella medlemmar till Prime Video, hälsar Amazon-chefen Jennifer Salke. Vårt mål var alltid att skapa en ny franchise på en originalidé som skulle få vår globala publik att växa. Det har vi lyckats med tack vare Joe och Anthony Russos otroliga vision och de begåvade skådespelarna.
 
Vad tycker ni som har hunnit se serien? Kommentera nedan
| 26 maj 2023 10:10 |