Film

Skribent

Jonathan Enochsson

19 januari 2024 | 15:01

Cillian Murphy återförenas med "Peaky Blinders"-regissör på Berlins Filmfestival

"Peaky Blinders" duons nya film "Small Things Like These" får världspremiär på Berlins Filmfestival i år.
Cillian Murphy hoppas onekligen på att följa upp den flerfaldigt prisbelönta "Oppenheimer" med ännu en kritiker-älskling när "Small Things Like These" öppnar Berlins Filmfestival i februari. 
 
Filmen skildrar Irland under 80-talet, då den romersk-katolska kyrkan drev Magdalenahemmen, en institution som skulle reformera "fallna kvinnor" och förändra deras sätt att leva för att återfå guds nåd. Cillian Murphy spelar familjefaren Bill Furlong som långsamt får upp ögonen för kyrkans tveksamma verksamhet. Murphys porträtt av karaktären beskrivs som tystlåten men kraftfull och signalerar en återkomst för den irländska skådespelaren till sitt hemland.
 
"Small Things Like These" är baserad på boken med samma namn av Claire Keegan, som nominerades till det prestigefyllda Booker-priset. Förutom att återförena skådespelaren med Tim Mielants, som regisserat flera avsnitt av prisbelönta serier som "Peaky Blinders", "Legion" och "The Terror", så produceras filmen av bland annat Matt Damon och Ben Affleck. 
 
Moviezine kommer vara på plats och bevaka Berlins 74:e filmfestival som öppnar den 15:e februari.
| 19 januari 2024 15:01 |