Film

Skribent

Andreas Samuelson

16 februari 2024 | 15:30

Christopher Nolan vill göra skräckfilm: ”Kräver en exceptionell idé”

Efter succén med ”Oppenheimer” är den Oscarsnominerade regissören redo att testa en ny genre. Men han letar efter en exceptionell idé.
Efter Batman, trollkarlar, tidsresor, rymdäventyr, krig och atombomber så är Christopher Nolan sugen på att testa en för honom ny genre - skräckfilmen. På ett event av London’s British Film Institute avslöjade filmskaparen att han varit sugen på genren:
 
- "Oppenheimer" har definitivt skräckelement i sig, vilket jag tycker är passande för ämnet. Jag tycker att skräckfilmer är väldigt intressanta eftersom de är beroende av väldigt filmiska tricks, det handlar verkligen om känslomässiga svar på saker och ting, så någon gång skulle jag gärna göra en skräckfilm. Men jag tycker att en riktigt bra skräckfilm kräver en riktigt exceptionell idé. Och de finns det inte många av. Så jag har inte hittat en historia som lämpar sig för det.
 
Men han erkänner dock att det finns mycket i genren som lockar, skriver Variety.
 
- Men jag tycker att det är en väldigt intressant genre ur filmisk synvinkel. Det är också en av få genrer där filmbolagen gör många av dessa filmer, och det är filmer som har mycket dysterhet och abstraktion. De har många av de egenskaper som Hollywood i allmänhet ogärna använder i filmer, men i denna genre är det tillåtet.
 
Att regissören som gett oss både en av de mest minnesvärda tolkningarna av Batman-skurken Jokern och de skruvade perspektiven på tid och rum i ”Inception” kanske gör en skräckfilm i framtiden är såklart en mycket spännande tanke. Vi håller tummarna!
 
Kan du tänka dig en skräckfilm av Christopher Nolan?
| 16 februari 2024 15:30 |