Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 december 2015 | 22:30

Christopher Nolan kan göra film om Andra världskriget

Filmskaparen är nyfiken på Operation Dynamo.
Efter en tung superhjälte-trilogi och ett par spektakulära sci-fi-rullar kan det vara dags för verklighetsbaserat krigsdrama för Christopher Nolan. Regissören, senast aktuell med ”Interstellar”, sägs vara intresserad av Andra världskriget och i synnerhet Slaget vid Dunkerque år 1940. 

Enligt fransk press har Christopher och brorsan Jonathan Nolan redan varit och researchat och letat inspelningsplatser på historisk mark runt staden Dunkerque. 

La Voix Du Nord har fått uppgifter om att filmen ska fokusera på Operation Dynamo, som var kodnamnet för en närmast mirakulös fritagning av den brittiska expeditionskåren och andra allierade trupper som hade omringats av den tyska armén. Hundratusentals brittiska, belgiska och franska soldater räddades under historiens största evakueringsoperation.

En annan liten detalj som talar för en film om Andra världskriget: På IMDb står "Frankrike" listat som ett av produktionsländerna, samt språken franska och engelska, när man läser om "Untitled Christopher Nolan Project".

Inget av det här har ännu bekräftats, så ta det som ett rykte tills vidare. Tidigare i år spekulerades det om en ny filmatisering av mangaserien "Akira" skulle bli Nolans nya projekt.

Oavsett vad som blir Christopher Nolans nästa film har den redan lagt beslag på ett premiärdatum, den 21 juli 2017.

Andra filmer på samma tema: "Dunkerque - helvetesstranden" (1958), "Flykten från Dunkerque" (1964) och "Försoning" (2007).
| 26 december 2015 22:30 |