Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 september 2015 | 22:00

Är det här Christopher Nolans nästa film?

Den dystopiska framtids-sci-fi-mangan "Akira" ska bli filmtrilogi.
"Akira", en klassisk manga skriven av Katsuhiro Otomo, har ryktats vara aktuell för en filmversion ända sedan år 2002. Vid ett tillfälle troddes Keanu Reeves vara ombord på projektet, men senare sades det att Jaume Collet-Serra, som låg bakom "Run All Night", skulle regissera med Garrett Hedlund och Kristen Stewart i huvudrollerna.

Sedan dess har det sagts att ovanstående fått ge plats åt Leonardo DiCaprios produktionsbolag Appian Way, som vill ta serien till vita duken med hjälp av ett manus från "Sons of Anarchy"-författaren Marco J. Ramirez.

Den of Geeks säger sig nu ha kommit över uppgifter som säger att Warner Bros. vill göra en hel trilogi filmer baserade på "Akira", och vad som är än mer intressant är att de säger att Christopher Nolan, enligt deras källa, haft ett möte om att regissera filmerna. För en tid sedan framkom som bekant att Nolans nästa film ska komma år 2017, och något som talar för att den filmen faktiskt skulle kunna vara "Akira" är att Leo och Nolan arbetat tillsammans förr, med "Inception".

Lösa rykten eller något med substans? Svårt att säga då rykten om filmen som sagt florerat i åratal, med olika människor inblandade vid olika tidpunkter. Det skulle exempelvis kunna röra sig om en producentroll för Nolan, likt fallet var för "Man of Steel", om han nu överhuvudtaget är involverad i projektet, så ta det hela med en nypa salt helt enkelt.

Vill du se Nolan göra dystopisk sci-fi baserad på "Akira", eller ser du hellre att han skapar en originalhistoria till sitt nästa projekt?
| 14 september 2015 22:00 |