Film

Skribent

Viktor Eriksson

14 november 2023 | 20:30

Christopher Nolan gillar fysiska filmer - varnar för “onda streamingtjänster”

Regissören uppmanar filmfans att köpa fysiska exemplar av "Oppenheimer" så att de får behålla filmen.
“Oppenheimer”-regissören Christopher Nolan uppmanar fans att köpa ett fysiskt exemplar av filmen när den blir tillgänglig att se hemma så att inte någon "ond streamingtjänst" kan sno den. Nolans uttalande gjordes inför en visning av filmen uppmärksammar Variety.
 
– Självklart har “Oppenheimer” varit en ganska intensiv resa för oss, och nu är det dags för mig att släppa en hemmaversion av filmen som vi har arbetat mycket hårt på i månader. Jag är känd för min kärlek till biografen och har lagt mycket arbete där, men sanningen är att hur filmen ser ut hemma är lika viktigt för mig, säger Christopher Nolan och fortsätter.
 
– “The Dark Knight” var en av de första filmerna där vi formaterade den speciellt för Blu-ray-utgivning eftersom det var ett nytt format på den tiden. Och när det gäller “Oppenheimer” lade vi mycket omsorg och uppmärksamhet på Blu-ray-versionen men också framförallt 4K-versionen. Vi försökte översätta fotografit och ljudet, sätta in det i den digitala världen med en version du kan köpa och äga hemma och ställa på en hylla så ingen elak streamingtjänst kan komma och stjäla den från dig.
 
Christopher Nolan hade tidigare en öppen konflikt med Warnermedia efter att bolaget, i samband med covid-19-pandemin, beslutade att deras samtliga filmer under ett helt år skulle släppas direkt till deras streamingtjänst HBO Max. Detta påverkade inte någon av Christopher Nolans filmer men regissören var oavsett mycket upprörd och skrev i ett offentligt uttalande. 
 
"Några av vår branschs största filmskapare och mest betydelsefulla filmstjärnor gick och lade sig kvällen innan och trodde att de arbetade för den bästa filmstudion, och vaknade upp för att upptäcka att de arbetade för den sämsta streamingtjänsten."
 
Nolan arbetade inte heller med Warner Bros. på "Opppeheimer" utan gjorde istället ett avtal med Universal Pictures. 
 
Köper du fortfarande fysiska exemplar av filmer?
| 14 november 2023 20:30 |