Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

25 januari 2024 | 07:00

Coen-brodern gör ny lesbisk b-film med Chris Evans och Aubrey Plaza

Ethan Coens nästa soloprojekt blir andra delen i en planerad trilogi.
Under det senaste året, och så sent som för bara några dagar sedan, har Ethan Cohen i ett par intervjuer nämnt att han och hans bror Joel arbetar på ett manus tillsammans. Om den blir av skulle det bli deras första gemensamma film sedan 2018 års "The Ballad of Buster Scruggs". Men innan dess har Ethan minst en solofilm till i sig. Kanske två.
 
Deadline var först med att rapportera om Ethan Cohens nästa projekt, "Honey Don't!", som sägs bli en mörk komedi i stil med snart bioaktuella roadmovien "Drive Away-Dolls".
 
Framför kameran ställer sig bland andra Aubery Plaza, Chris Evans och Margaret Qualley. Den sistnämnda har också en huvudroll i nyss nämnde roadmovie.
 
Vi vet ännu ingenting om story, men manus till "Honey Don't" är liksom "Drive-Away Dolls" skriver av Coen tillsammans med frun Tricia Cooke.
 
Båda filmerna ingår i Ethan Coens löst sammansatta trilogi av lesbiska b-filmer. Löst sammansatta så tillvida att de inte är en del av samma story, utan delar tema och ton. Trilogin är inspirerad av de romantiska explotation-filmer som gjorde intryck på filmskaparen i hans ungdom.
 
"Drive Away-Dolls" går upp på svenska biografer den 22 mars.
 
Är du peppad på mera Ethan Coen? 
| 25 januari 2024 07:00 |