Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 juni 2022 | 08:15

Chris Evans kritiserar idioter som kritiserar mångfald på film

"De människorna kommer dö ut som dinosaurier. Vi ska inte bry oss om dem."
Skådespelaren Chris Evans ("Captain America") har fått nog av homofoba troll på nätet. I en intervju med Reuters försvarar han nya Pixar-filmen "Lightyear" och dess lesbiska karaktärer som skapat rubriker på sistone - och fått en hel del negativa kommentarer online redan innan filmen har släppts.
 
- Sanningen är att de här människorna är idioter, säger Evans som gör rösten till Buzz Lightyear.
 
- Varenda gång det sker framsteg i samhället, varje gång vi vaknar upp... Människans historia handlar om ett konstant socialt uppvaknande, vi växer som människor och det är vad som gör oss goda. Sen kommer det alltid finnas de som är rädda och omedvetna, som försöker att hålla fast vid det förflutna. Men de människorna kommer dö ut som dinosaurier.
 
- Jag tycker inte man ska bry sig om dem, marschera framåt och omfamna det som gör oss mänskliga.
 
 
I bioaktuella "Lightyear" har rymdjägaren Buzz en kollega och vän, Alisha, som under filmens gång visar sig ha en relation med en annan kvinna. När åren går får publiken se paret få barn och bli gamla tillsammans. En mikrosekund lång puss har fått "Lightyear" att förbjudas i 14 länder i Mellanöstern.
 
Det har även skrivits om att Disney har försökt att klippa bort kyssen, men de övertalades till att slutligen behålla den.
 
- Det är underbart, det gör mig lycklig. Men visst blir man lite frustrerad att det ens är en diskussion. Vi måste komma till en punkt där det är normen. Det handlar om att representera alla på film, har Evans tidigare sagt till Variety.
| 16 juni 2022 08:15 |