Film

Skribent

Alexander Svensson

19 september 2023 | 18:37

Chris Evans är självkritisk kring senaste filmen: "Vi kunde ha varit bättre"

Chris Evans senaste film “Ghosted” sågades i våras av en enig kritikerkår, och nu medger Marvel-stjärnan att de kan ha haft en poäng.
När Apple TV+ i våras släppte den romantiska actionkomedin “Ghosted” med Ana de Armas och Chris Evans i huvudrollerna blev det allmän sågningsfest i media. Inte heller publiken var särdeles förtjust (IMDB-betyget ligger i dag, månader senare, på blygsamma 5.8). Tittarsiffrorna blev förvisso höga nog, men utöver det fick “Ghosted” ett minst sagt ljummet mottagande.
 
Chris Evans har nu intervjuats av GQ om sin karriär, och passar där på att förklara hur han tänkte när han skrev på för att göra “Ghosted”, och medger att filmen kanske inte blev så bra som han önskat.
 
- “Ghosted” kändes som den sortens film jag såg när jag växte upp, en sorts film som kanske inte görs så ofta längre. Frågan är huruvida publiken växt ifrån den sortens film. Jag trodde inte att de hade det, och det tror jag fortfarande inte. Vi fick okej tittarsiffror. Kritikerna tyckte inte om den. Men det beror på filmen, inte på publikens aptit. Jag tror det finns aptit där, om det görs bra. Vi kunde ha varit bättre.
 
Chris Evans och Ana de Armas i "Ghosted" - kanske inte deras bästa film?
 
Evans ödmjukhet får ändå sägas vara uppfriskande, särskilt då skådespelare i regel väntar i flera år innan de går ut och erkänner att ett projekt kanske inte blev som de hoppats. Inte heller skyller Evans på någon särskild individ, utan konstaterar bara att filmen kunde varit bättre än den blev. Förhoppningsvis kan Evans hitta ett annat projekt som fyller samma aptit som “Ghosted”, men får ett bättre mottagande.
| 19 september 2023 18:37 |