Spel

Skribent

Viktor Eriksson

31 januari 2024 | 02:30

Chockerande actionspelet från 2012 har försvunnit från Steam

Utgivaren 2K Games skyller på att samarbetsavtal som löpt ut gör att de inte längre kan sälja spelet.
Det tokhyllade actionspelet “Spec Ops: The Line” från 2012 går inte längre att köpa via Steam och andra digital PC-plattformar.  I en kommentar till IGN bekräftar spelets utgivare 2K Games att “Spec Ops: The Line” plockats bort från de digitala butikerna på grund av att flera samarbetsavtal knutna till spelet löpt ut.
 
2K Games nämner inte specifikt vad för avtal det handlar om men i liknande fall med spel som plockats bort har det handlat om licensierad populärmusik, vilket “Spec Ops: The Line” innehåller en hel del av. Spelare som köpt spelet sedan tidigare kommer fortfarande kunna ladda ner och köra det som vanligt.
 
"Spec Ops: The Line" slog ner som en blixt från en klarblå himmel under 2012 när utvecklaren Yager Development tog den minst sagt sömniga budgetactionserien “Spec Ops” och gjorde den till en chockerande ulv i fårakläder.
 
Vad som börjar som ett väldigt traditionellt actionspel i tredjeperson utvecklas sakta men säkert till ett av de mörkaste och mest deprimerande spelnarrativen någonsin och en orädd granskning av hela actiongenren. Att kalla det för ett av den sjunde konsolgenerationens viktigaste spel vore minst sagt en underdrift.
 
Har du kört "Spec Ops: The Line"? 
 
| 31 januari 2024 02:30 |