Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 april 2019 | 10:15

Chloë Grace Moretz möter "Tom & Jerry"

De populära tecknade figurerna dyker snart upp i en spelfilm.
Chloë Grace Moretz är ombord när Tom & Jerry får sin egna biofilm. Collider skriver att skådespelerskan förhandlar om huvudrollen i Warner Bros komedi.

Katten och musen förblir tysta, som i de tecknade filmerna, och blir CGI-animerade i verkliga miljöer. För regin står Tim Story ("Ride Along", "Fantastic Four").

Moretz ska spela Kayla, anställd på ett fint hotell där musen Jerry bor och hotar att förstöra ett glamoröst bröllop. Hon tar hjälp av strykarkattten Tom för att bli av med Jerry, men det visar sig lättare sagt än gjort. Tom och Jerry får också möta en annan motståndare: Kaylas skurkaktige chef.

Skådespelerskan har på senare år provat på många olika genrer, främst i indievärlden. Förra året såg vi henne i hyllade hbtq-dramat "The Miseducation of Cameron Post" och i thrillern "Suspiria". Hon är bioaktuell i "Greta", där hon spelar mot Isabelle Huppert.
 
 
Men det är ingenting jämfört med Tom och Jerrys långa meritlista. De första tecknade kortfilmerna släpptes mellan åren 1940 och 1958, och vann totalt 7 Oscars. Fler producerades under 1960-talet, och totalt finns det nu 164 kortfilmer där katten Tom försöker få fatt i musen Jerry.
 
"Tom & Jerry" siktar på biopremiär i april år 2021.
| 27 april 2019 10:15 |