Film

Skribent

Alexander Dunerfors

9 mars 2016 | 20:30

Chewbacca kommer tillbaka i Han Solos solo-film

Den fristående "Star Wars"-filmen lägger grunden för en lurvig, otippad bromance.
Det är inte bara Han Solos unga år som vi får ta del av i den kommande, fristående ”Star Wars”-filmen. Naturligtvis finns det plats även åt hans hårige vän Chewbacca. Disney-chefen Bob Iger bekräftar att fansens favorit har en given plats i filmen. 

Det nämndes i förbifarten när Iger presenterade de kommande spinoff-filmerna under en konferens. The Wrap citerar:

- ”Rogue One” handlar om en grupp rebeller som planerar att stjäla ritningarna till Dödsstjärnan. Den utspelar sig precis före George Lucas första film som kom 1977, som vi numera kallar ”A New Hope”. 

- Vi har fler på gång, bland annat en origon-historia om Han Solo och Chewie. Den kommer efter ”Star Wars 8”, år 2018. Sen blir det möjligen ännu fler.

"Rogue One: A Star Wars Story" står först på tur med biopremiär 16 december i år. Vintern 2017 väntar vi på "Episod VIII" och året därpå är det dags att möta galaxens skarpskjutande hjälte.

Just nu pågår jakten på den skådespelare i 20-30-årsåldern som känns trovärdig i rollen som en ung Harrison Ford. Under pälsen på Chewbacca lär vi som alltid få (inte) se Peter Mayhew. 

Phil Lord och Chris Miller, duon bakom ”Lego-filmen” och ”21 Jump Street”, regisserar Han Solo-filmen som ännu saknar en officiell titel. 
| 9 mars 2016 20:30 |