Film

Skribent

MovieZine

16 juni 2023 | 06:00

Hyllad filmpremiär på Disney+ idag: 97 procent av tittarna rekommenderar!

”Chevalier” kan vara helgens bästa nya film. Iallafall om man ska tro tittarnas höga betyg.
Ny helg, nya premiärer att dyka in i hos streamingtjänsterna. Medan Netflix lockar med action i ”Extraction 2” och nya avsnitt av ”Black Mirror” kontrar Disney+ med en historiskt biopic om en begåvad kompositör.
 
”Chevalier” är ett drama som än så länge gått under radarn. Men där den har visats, bland annat på filmfestivalerna i Toronto och Trondheim, har den dragit med sig publiken i jubel. Iallafall om man ska tro det höga publikbetyget på Rotten Tomatoes. Där har hela 97% av användarna gett tummen upp!
 
”Ett måste. Fantastiska skådespelare och otrolig musik. Mycket underhållande och lärorikt”, skriver en person som delat ut toppbetyg. ”En storslagen historia som behövde berättas. Jag älskade varje minut, även de jobbiga” berättar en annan.
 
 
Filmen är den sanna historien om Joseph Bologne, sonen till en afrikansk slav och en fransk plantageägare, som blir känd i fina franska kretsar som en talangfull violinist. Snart sprids ryktet om "den svarte Mozart" och självaste Marie Antoinette blir nyfiken. Skådespelaren Kelvin Harrison Jr ska ha övat violin 7 dagar i veckan, 6 timmar om dagen i 5 månader för att komma in i rollen - snacka om hängiven!
 
Kritikerna har också tagit ”Chevalier” till sina hjärtan. Filmen har 76% positiva omdömen på Rotten Tomatoes. Snittbetyget på IMDb ligger på något svalare 6,8.
 
Är musikaliska biopics och klassisk musik din melodi? Kolla in ”Chevalier” som idag finns att streama på Disney+.
| 16 juni 2023 06:00 |