Film

Skribent

Alexander Dunerfors

14 mars 2018 | 17:00

Ny filmsajt samlar kvinnliga kritikers betyg

CherryPicks beskrivs som ett Rotten Tomatoes med bara recensioner av kvinnor.
Har IMDb:s snittbetyg fått konkurrens? En nystartad sajt tycker det lätt blir för grabbigt i filmsvängen - CherryPicks lovar samla filmrecensioner och betyg från endast kvinnliga recensenter och kritiker.

Sajten är grundad av Miranda Bailey (inte "Grey's Anatomy"-doktorn utan filmproducenten bakom bl.a. "Swiss Army Man") samt webbentreprenören Rebecca Odes. De förklarar sitt uppdrag såhär:

- I åratal har vår industri krävt att fler kvinnor och minoriteter ska inkluderas både framför och bakom kameran. En ändring kan inte komma snabbt, om vi inte ändrar vad konsumenten vill ha. Hur kan vi ändra vad konsumenter tycker är bra och sevärt innehåll, om de flesta kritiker de följer är äldre, vita män?

Tanken är att CherryPicks också ska skapa eget innehåll, som intervjuer, podcasts och topplistor, berättar Screenrant. Bailey och Odes hoppas att sajten ska bli ledande när det kommer till media ur ett kvinnligt perspektiv.

Tidpunkten är onekligen rätt. Hollywood har inte pratat om annat än jämställdhet, mångfald och #MeToo på sistone, och det är inte mer än rätt att även lyfta fram kvinnliga filmkritiker. Framför allt ska det bli intressant att se hur åsikterna skiljer sig åt, och vilka filmer som får bättre eller sämre medelbetyg när grabbarna får stå åt sidan.
| 14 mars 2018 17:00 |