Film

Skribent

Gäst

10 juli 2024 | 18:30

Channing Tatums 5 bästa roller - från strippa till Superman

Hunken Channing Tatum är mer än bara en vältränad kropp - han går från klarhet och klarhet i sina roller. Det här bioåret är han mer aktuell än någonsin med dubbla filmpremiärer i sommar.
Channing Tatum är en av de mest mångsidiga skådespelarna i modern tid. Han gör mängder av olika roller och är ständigt aktuell i komedier, actionrullar och dramafilmer.   Han är närmast aktuell i “Fly Me to the Moon” - en romantisk komedi där han spelar rättskaffens ingenjör mot PR-kvinnan Scarlett Johansson som försöker fejka månlandningen. Filmen har premiär den 12 juli.
 
Channing har dessutom huvudrollen i thrillern “Blink Twice” (premiär i augusti), där han spelar techmiljardären Slater King, som bjuder med en servitris till sin underliga paradisö.
 
Här listar jag fem av Tatums absolut bästa roller:
 

1. Magic Mike (2012)

 
 
Det går inte att nämna Channing Tatum utan att också nämna “Magic Mike”-filmerna. Hans talang som dansare gör honom verkligen rättvisa i dessa filmer. Channing ger manliga dansare den respekt de förtjänar, tack vare den här rollen. I rollen som strippan Mike Lane förtrollar han publiken med smidighet, charm och ett oslagbart självförtroende. Man vill antingen ha honom eller vara honom.
 
"Magic Mike XXL" kan du se på Max och "Last Dance" kan du se på" Max och Netflix.
 

2. The Lost City (2022)

 
Large 4f03ce688ebb9358de532ffa0223c31a the 20lost 20city 203
 
I rollen som Alan Caprison som spelar omslagsmodellen Dash till Sandra Bullocks äventyrliga tantsnusk i actionkomedin “The Lost City” gör Channing Tatum nästan narr av sitt fördelaktiga yttre.  Han går emot fördomen att man inte kan vara både smart och snygg. Även denna roll gör han med ett lysande självförtroende.
Channing är en man som bjuder på sig själv, som inte är rädd för att visa sina sämre sidor och han är hysteriskt rolig när han gör det. Han spelar rollen som Alan som anlitats till att vara den snygge (men förmodat riktigt korkade) omslagsmodellen Dash, att se ut som en lek.
 
"The Lost City" finns på Netflix till 24 juli.
 

3. She’s the Man (2006)

 
 
För 18 år sedan spelade Channing Tatum den attraktive fotbollskillen Duke Orsino (Okej, det där med utseendet har han i alla sina roller) i ungdomskomedin “She’s the Man”. Han var då 26 år och totalt övertygande som tonåring med alla problem som den åldern innebär. I rollen som Duke är han romantiker, fotbollsspelare och populär kille med en tonårings alla osäkerheter och krav.
 
Streama "She’s the Man" på Viaplay.
 

4. Lego Movie (2014)

 
 
En film (eller två) där Channings roll faktiskt inte baseras på hans fördelaktiga yttre är rollen som Stålmannen i “Lego Movie”-filmerna. Men trots att han bara är en Legofigur och inte ens har en speciellt stor roll i filmerna, så strålar den självsäkra rösten igenom och övertygar tittarna om Stålmannens storhet. Ännu ett bevis på Tatums mångsidighet.
 
Se Lego-filmerna på Max och Netflix.
 

5. White House Down (2013)

 
 
I rollen som polisen John Cale i denna politiska actionthriller visar Channing Tatum verkligen vad han går för. Hans fysik brukas till fullo när han kryper, klättrar, hoppar och skjuter automatvapen mot skurkar. Channing Tatum förkroppsligar begreppet action. Som bonus visar han en mängd känslor på ett trovärdigt sätt.
 
"White House Down" streamar på Netflix.
 
Johanna Sundin
| 10 juli 2024 18:30 |