Spel

Skribent

Anders Eklöf

31 mars 2021 | 15:11

CD Project Red lägger ned multiplayer till "Cyberpunk 2077"

Den som såg fram emot att få utforska Night City med sina vänner och fiender över nätet, kan sluta vänta nu.
CD Projekt Red har onekligen haft det ganska svajigt sedan de släppte det efterlängtade spelet "Cyberpunk 2077", som för många var ett bra spel men en besvikelse full av buggar. 
 
Vi på MovieZine kallade det till exempel ett "fantastiskt, men ofärdigt spel" i vår recension. 
 
Ända sedan innan spelet släpptes har CD Project Red pratat om ett kommande påkostat multiplayerläge baserat på "Cyberpunk 2077", som de nu går ut med att de skrotar. 
 
 
Beslutet är en del i deras nya strategi, där de menar att de kommer implementera en multiplayerdel i alla deras kommande spel i framtiden.
 
- Tidigare antydde vi att vår nästa spel skulle vara ett "Cyberpunk"-spel för flera spelare, men vi har beslutat att ompröva detta nu. Med tanke på vårt nya mer systematiska och smidiga tillvägagångssätt, istället för att i första hand fokusera på en stor onlineupplevelse eller spel, fokuserar vi på att ta online till alla våra franchiser en dag", säger studions chef Adam Kiciński
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Han fortsätter och berättar att "Cyberpunk 2077" och andra kommande spel kommer ha onlinefunktioner, som kommer vara "väldigt spännande för gamers". Något stort multiplayerläge blir det dock inte. 
 
- Låt oss betona detta här, CD Projekt Red gör berättelsedrivna AAA-rollspel för en spelare - det kommer inte förändras. Det som förändras är vår långsiktiga strategi för online. Med detta menar vi att vi är ordentligt beredda att implementera online-element i våra spel där de är vettigt. Vi vill inte gå överbord eller förlora vårt DNA för en spelare. Vi vill ta tankeväckande steg för att bygga robusta onlinefunktioner, fortsätter han. 
 
Sedan den skakiga lanseringen av "Cyberpunk 2077" har studion jobbat hårt med att uppdatera spelet för att ta bort buggar, få det att flyta bättre till olika konsoler och rätta till andra problem. Dock går spelet fortfarande inte att köpa på Playstation längre, då de valde att plocka bort det från sina digitala butiker tidigare. 
 
 
 
Vad tycker du om "Cyberpunk 2077"? Såg du fram emot multiplayer? 
| 31 mars 2021 15:11 |