Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 mars 2022 | 08:45

Catwoman är bisexuell i ”The Batman”, enligt Zoë Kravitz

"Jag tolkar det helt klart som en slags romantisk relation" säger den bioaktuella skådisen.
Det är inte bara Batman som har en ny skådespelare bakom masken. Zoë Kravitz är den senaste i raden av stjärnor att ta sig an den ikoniska antihjälten Catwoman, en kvinna med klös som bland annat gestaltats av Michelle Pfeiffer, Halle Berry och Anne Hathaway genom åren. 
 
Enligt en intervju med Kravitz har hon något nytt att tillföra sin rollfigur. Skådespelerskan menar att hennes Catwoman är bisexuell i "The Batman". Hon bor ihop med en annan kvinna, en arbetskamrat från en ljusskygg nattklubb, och kallar henne vid ett tillfälle för "baby":
 
- Jag tolkar det helt klart som att de har en slags romantisk relation, säger Kravitz till australienska Pedestrian.
 
 
I serietidningarna har Catwoman ofta ryktats vara bisexuell, och kom officiellt ut ur garderoben för några år sen.
 
I bioaktuella "The Batman" är dock de eventuella hintarna så små att knappt ens Gotham Citys skickligaste detektiv skulle snappa upp dem. Om karaktären inte visar upp några hbtq-sidor, spelar det då någon roll vad skådespelaren tycker? Tål att tänkas på.
 
 
Regissören Matt Reeves menar att det inte var hans avsikt att göra Catwoman bi - men han lämnar det hela till publiken att avgöra:
 
- Vad gäller hennes relation med Anika, jag pratade tidigt med Zoë om detta och jag älskade hennes svar. Hon sa att Selina dras till "strays" (hemlösa katter) och vill ta hand om dem, och Anika är som en hemlös katt, och hon älskar henne. Anika representerar på ett sätt Selinas relation till hennes mor, som hon har förlorat.
 
- Så det var inte vår tanke att gå den vägen, men man kan såklart tolka det så, kommenterar Reeves.
| 2 mars 2022 08:45 |