Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 juli 2018 | 21:35

Skräckserien "Castle Rock" hittar ett svenskt hem lagom till premiären

Bill Skarsgårds kommande Hulu-serie "Castle Rock", som utspelar sig i Stephen Kings fiktiva stad, släpps hos HBO Nordic redan dagen efter världspremiären.
Jag har varit peppad på Hulus "Castle Rock" sedan "The Handmaids Tale" damp ned under våren 2017. Det var först där och då som streamingtjänsten visade att deras Original-serier var att räkna med. Sedan dess har all information kring serien, bilder och rörligt material i form av teasers och trailers - bara gjort mig mer och mer taggad på "Castle Rock".
 
Desto närmre den internationella premiären (25 juli) vi har kommit, har jag däremot blivit allt mer orolig att ingen svensk distributör skulle välja att plocka in serien i sitt utbud. Lyckligtvis är den väntan nu äntligen över.
 
 
Inte nog med att de glider in som räddaren i nöden, HBO Nordic passar även på att förklara hur tv-serien "Castle Rock" kommer att passa in bland Kings tidigare verk.
 
"Den fiktiva staden Castle Rock i Maine är en välbekant plats ur Kings litterära verk, till exempel i "Cujo", "The Dark Half", "Det", "Needful Things" och "The Body", samt i otaliga kortnoveller, bland annat "Rita Hayworth" och "Nyckeln till frihet". "Castle Rock" är en nyskapande spännings-thriller som utforskar de teman som förenar hela Kings värld och samtidigt en homage till några av hans mest ikoniska och älskade historier."
 
 
"Castle Rock" är inspirerad av Kings litterära verk, producerad av J.J. Abrams ("Star Wars: The Force Awakens") och i några av rollerna framför kameran hittar vi; André Holland, Melanie Lynskey, Bill Skarsgård, Scott Glenn samt Jane Levy och Sissy Spacek.
 
Den första säsongen kommer att besto av totalt 10 avsnitt á 60 minuter, varav de tre första släpps hos HBO Nordic den 26 juli.
 
Kommer du att ge skräckserien "Castle Rock" en chans under sommaren? Kommentera gärna nedan!
| 11 juli 2018 21:35 |