Film

Skribent

Tobias Andersson

14 juni 2023 | 22:00

Ett sista farväl av Carrie Fisher! Hennes sista film släpps i sommar

Vi får ett sista farväl av ”Star Wars”-prinsessan när fantasyfilmen ”Wonderwell” får premiär i sommar. ”Perfekt tillfälle att dela hennes magiska ögonblick på duken”, säger regissören.
Än så länge har vi inte sett det sista av Carrie Fisher, allas vår prinsessan Leia. Bara sex veckor före hennes tragiska bortgång 2016 hann hon spela in sina sista scener i fantasyfilmen ”Wonderwell”, där hon har en ledande roll. Filmen ska tillägnas henne postumt.
 
Så nej, ”Star Wars: The Rise of Skywalker” blev inte hennes sista film. Allmänt trassel som stigande budget och coronapandemin har dock lett till att ”Wonderwells” produktion dragit ut på tiden.
 
– Den här resan vi gjort som filmskapare har varit lika riskabel som filmen själv. Arbetet från inspelningen till duken har tagit oss sju år, sa filmens regissör Vlad Marsavin till Deadline och fortsatte:
 
– Specialeffekter av denna omfattning tar tid samtidigt som vi utmanades av coronan och naturligtvis bortgången av vår underbara Carrie Fisher. Nu är det ett perfekt tillfälle att dela hennes magiska ögonblick på duken.
 
I huvudrollern ser vi "Star Wars"-ikonen Carrie Fisher, skådespelaren/artisten Rita Ora samt nykomligen Kiera Milward som håller i ett (gissningvis) magiskt äpple.
 
”Wonderwell” är en fanatsyfilm där vi får följa flickan Violet som avundsjukt får titta på när hennes vackra storasyster blir ansiktet utåt för ett känt modeföretag i Italien. En dag följer hon uttråkat med sin syster till en fotosession i en medeltida by. Väl där träffar Violet på den mystiska Hazel (Carrie Fisher) som visar henne en märklig portal.
 
Vid sin sida under inspelningen hade Carrie Fisher sin skådespelarkollega Rita Ora, som också agerar en av huvudrollerna.
 
– Att jobba med Carrie Fisher är en av de där upplevelserna man aldrig glömmer, sa skådespelerskan och artisten till Deadline.
 
Filmen produceras av ingen mindre av ”Gudfadern”-regissören Francis Ford Coppola. ”Wonderwell” släpps i USA och Storbritannien den 23 juni. Om filmen hittar till Sverige är i skrivande stund oklart.
| 14 juni 2023 22:00 |