Film

Skribent

Tobias Andersson

4 maj 2023 | 08:00

Idag hedras äntligen Carrie Fisher med Walk of Fame-stjärna

På självaste Star Wars-dagen hyllas Carrie Fisher med en stjärna på Hollywoods Walk of Fame. Det var på tiden!
Carrie Fisher gjorde minst sagt stort avtryck inom filmvärlden när hon blev allas vår prinsessan Leia. Snart sju år efter sin död hyllas hon nu äntligen postumt med en stjärna på Hollywoods absolut kändaste gågata. Avtäcknings-ceremonin äger rum idag den 4 maj, alltså den dag som blivit en högtidsdag för ”Star Wars”-fans.
 
Ända sedan december 2016 har Carrie Fisher varit saknad då hon avled i sviterna av en hjärtattack. Att hon nu hyllas med en stjärna i Hollywood är äntligen på tiden och en av dem som uttrycker sin glädje kring det är ingen mindre än hennes gode vän och ”Star Wars”-medspelare Mark Hamill.
 
När det stod klart att ceremonin skulle äga rum den 4 maj delade Luke Skywalker-skådisen ett inlägg på Twitter där han skriver att det är mycket välförtjänt.
 
 
Carrie Fisher spelade inte bara en rebellisk prinsessan på vita duken. I privatlivet beskrevs hon som en väldigt rolig, frispråkig och okomplicerad människa som hade lätt för att bli omtyckt.
 
Men Carrie Fishers tre syskon är inte välkomna till dagens ceremoni. I ett uttalande till Hollywood Reporter hälsar dottern Billie Lourd att "de vet varför". Hon är kritisk till att Todd, Joely och Tricia Leigh har försökt "kapitalisera" på Carrie Fishers död genom att ge intervjuer och skriva böcker på temat.
 
| 4 maj 2023 08:00 |