Film

Skribent

Andreas Samuelson

23 november 2022 | 15:00

Carrey skulle spelat Satan i uppföljare till ”Bruce den allsmäktige”

Om manusförfattarna till Jim Carrey-komedin från 2003 fått sin vilja igenom hade filmen fått en betydligt mörkare tvåa.
Originalfilmen handlade om en missnöjd reporter (Carrey) som under en vecka får Guds (Morgan Freeman) krafter och uppdraget att göra världen till bättre plats. Den blev inte oväntat en enorm framgång med en inkomst på 484 miljoner dollar och manusförfattarna Steve Koren och Mark O’Keefe (som skrev filmen tillsammans med Steve Oedekerk) började snabbt spåna på en uppföljare.
 
”Brucifer” skulle handla om att Bruces flickvän Grace (Jennifer Aniston) avlider och att Bruce antar Satans krafter för att återuppväcka henne. I en intervju med Syfy berättar Koren om idén:
 
- Jag kommer ihåg när vi pitchade idén och Jim garvade arslet av sig. Vi tänkte att hon skulle komma tillbaka som Jennifer Aniston. Men han sade ”Nej, hon måste se ut som en zombie först och sedan gör vi henne vacker igen”. Vi tyckte det var briljant.
 
Men det verkade som om filmbolaget var osäkra på det mörka temat och i slutändan blev filmen aldrig av.
 
- Det kom från en seriös sida men vi tänkte skriva den på ett väldigt vänligt sätt. Vi ville verkligen inte deprimera folk. Så jag tror att det skrämde filmbolaget lite men Jim förstod helt att vi ville göra en stor komedi och att folk skulle relatera till den.
 
Istället fick vi 2007 års spinoff ”Evan den allsmäktige” med Steve Carell som blev en välförtjänt flopp. I en bättre värld hade vi fått se Carrey som Satan och Aniston som zombie...
| 23 november 2022 15:00 |